måndag 7 oktober 2013

Frukost, lunch, fika och kvällsmat

Som ni bekant kanske vet så jobbar jag på Hotel Tylösand. varje dag så börjar man med att äta frukost på hotellet, med alla kollegorna. Mackor, yoggi flingor och brie (på fredagar får vi ägg). Detta är bara ett fåtal av alla de läckerheter som erbjuds vid frukosten.

Kan ju säga såhär, att gårdagens motionsrunda på nio kilometer känns i större delen utav kroppen, speciellt i trapporna. Kanske skulle ha tagit en mindre runda, men det e ju lätt att va efterklok.

Nerför trapporna, alla de 38 trappstegen från matsalen till kontoret, klockan är nu 08:20 och arbetsdagen kan börja. Allt kan hända på Hotel Tylösand. IT-avdelningens kontor, ligger lite skymundan. I receptionen så finns det e dörr, som leder in till vår lilla bunker. Med fönster ut mot receptionen är det sällan vi får se solljus. Fast det e väl sällan någon får se solljus i det regniga Sverige.

På golvet i vårt kontor ligger en puttingmatta, 4 av 6 på IT spelar golf, och det finns en intern tävling. Man lägger fem kronor och sen har man tre slag på sig att sätta en boll i de tre hålen, i vilken ordning man vill. Det är få som lyckats, än mindre som vågar vara med. Fåret Frank gömmer sig bland rören, han är lite fotoskygg.

När klockan slår 12 vilket den inte gjort än så blir det dags för den obligatoriska lunchen det blir dags att klättra de 38 trappstegen upp till köket, man vill ju inte gå utan mat... Allt från lamm till ärtsoppa serveras, vanligtvis finns det också efterrätt i form av rulltårta eller wienerbröd.

Sen går man ned till kontoret jobbar, och väntar på att klockan ska slå 14. Då ni, då e det dags för eftermiddagsfika. Allt från bakelser till chokladpraliner, inte illa alls. Om man mot förmodan skulle jobba fram tills 18 så serveras det kvällsmat i köket, något jag bar provat på en enda gång. Nå vad kostar allt detta? Frukost, lunch, fika och eventuell kvällsmat får vi anställda för en mycket förmånlig summa av 40 riksdaler om dagen. Ett oslagbart erbjudande, man har ju en del skruvar lösa om man tackar nej till det.
Nå väl, det e en lång dag framöver och mycket att se fram emot.
Vi ses!

Peace out

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Summa sidvisningar